Veterinär Järfälla

Tidsbokning eller akutbesök

Djurakut

Snabb akuthjälp när det behövs som bäst

På vår akutmottagning arbetar erfaren och serviceinriktad personal som är utbildade i de senaste metoderna inom akutsjukvård för djur. Vi har tillsammans mer än sammanlagt 120 års yrkeskunnande och kan hantera allt som kan drabba ett husdjur: bitskador och skärsår och annat som lätt drabbar ett aktivt och leksuget husdjur. Men vi kan självklart också genomföra större operationsingrepp som akuta kejsarsnitt och inflammationer i livmodern.

Du kan vända dig till oss med stort förtroende om din hund eller katt har blivit skadad eller sjukt. Kan vi hjälpa ditt djur så kan vi ta  in det akut vid sidan av våra ordinarie bokningar.

När du kommer till vår akutavdelning så gör vi så snart som möjligt en kvalificerad bedömning. Detta utförs antingen av en veterinär eller en djursjukskötare. Vi prioriterar efter hur akut fallet är.

Är du orolig för att ditt husdjur är sjukt? Ring gärna innan du kommer på ett akutbesök. Ta med stamtavla, försäkringsbrev och annan dokumentation som kan behövas. Misstänker du att djuret har en smittsam sjukdom så ber vi dig lämna det i bilen medan du anmäler dig i receptionen.

Du når oss på telefon 08-XX XX XX.

Huggormsbett – vanligt bland hundar på sommaren

En vanlig anledning till akutbesök hos veterinären är hundar som har bitits av huggorm. Detta sker oftast mellan april och november. Hundar bits oftast i ansikte eller framben. Ett bett i benet är farligast i de flesta fall. När du misstänker att din hund eller katt har bitits av huggorm så rekommenderar vi ett omedelbart besök hos veterinären.

Hur ett djur reagerar på ormbett varierar. Bettet syns som två små prickar bredvid varandra. Om gift har injiceras så uppstår en blåröd svullnad som kan sprida sig längs den drabbade kroppsdelen.

Alla hundar överlever inte ett ormbett. Hunden blir ofta trött efter bettet och drabbas ofta av akut hälta och smärta. 

Behandling av en ormbiten hund består av att hålla hunden stilla, att hålla igång cirkulationen och att dämpa smärtan. Det sistnämnda sker med smärtlindrande preparat. Intensivbehandling kan även omfatta ormserum.

Det kan ta allt från några dagar till månader för en hund att tillfriskna efter ett ormbett. Hunden måste vila mycket den första tiden efter bettet.

Erfarna veterinärer som tar hand om ditt husdjur med stor omtänksamhet